Amandine

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 12813 vizualizari

 

Cui nu-i place sa se trezeasca in fata c-o tava maaaaare de amandine?

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 12 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina+80 g cacao

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 3 pliculete ciocolata calda
  • esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata+100 ml frisca lichida
  • 200 g unt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece.

Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.

Impartim compozitia in doua si coacem doua  blaturi intr-o tava(35/25 cm) tapetata cu folie/hartie, de copt timp de 30 de min fiecare(testul scobitorii)

Intre timp facem siropul.Punem apa la fiert,adugam ciocolata calda si amestecam bine.(daca vreti mai dulce adaugati zahar,mie mi s-a parut suficient de dulce)

Lasam la racit iar la final adaugam romul.

Mixam ciocolata topita si racita pana se deschide la culoare.Separat mixam untul ,adaugam treptat din ciocolata,cacaua si rom dupa gust.Impartim crema in 3 parti egale.

Taiem blaturile racite in 2.

Insiropam primul blat,adaugam 1/3 din crema,iar blat insiropat si tot asa pana terminam.Dam la rece pentru minim 2-3 ore.

Portionam amandinele si le decoram cu glazura de ciocolata si frisca sau crema(eu am uitat sa opresc) iar apoi le savuram cu pofta!

TIPS-URI

1

Eu am facut portie dubla de amandine  pentru ca imi plac mai inalte dar puteti sa reduceti cantitatile ingredientelor la jumatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina