Amandine

de Oana in Prajituri, 30 Apr 2009 | 30256 vizualizari

 

Mmm, niste prajituri delicioase si de o mie de ori mai bune dacat cele de la cofetarie

Am avut ceva emotii cand le-am facut, blatul parca n-a crescut suficient si parca s-a rumenit cam tare :), glazura a iesit mai decolorata dar…gustul este de exceptie!

 

INGREDIENTE

         Blatul:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 3 linguri cu cacao
  • un plic praf de copt

        Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 plicuri cu capuccino
  • 2 fiole cu esenta de rom.

        Crema:

  • 1 pachet de unt
  • 2 plicuri de zahar pudra vanilat (80 g x 2)
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu cacao
  • o fiola de esenta de rom

        Glazura:

  • 200 ml smantana lichida
  • o ciocolata cu lapte Primola
  • 20 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Reteta am gasit-o aici. Mai intai incingem cuptorul si pregatim ingredientele. Atentie sa nu scapati ouale pe gresie, cum am facut eu Am vrut sa le iau pe toate dintr-o data din frigider si nu mi-a reusit schema…


Galbenusurile se bat cu uleiul pana se obtine o pasta omogena. Albusurile se bat spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul in ploaie. Se toarna apoi apa si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, de jos in sus. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si apoi se pune in ploaie peste compozitia de mai sus. Aluatul format se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptor, la foc mediu, cam 20 minute. Blatul este gata cand trece testul scobitorii (nu trebuie sa se lipeasca aluatul deloc de scobitoare).


Se lasa blatul la racit, apoi se scoate din tava si se taie orizontal, in doua parti egale. Se lasa apoi sa se raceasca bine.


Pentru sirop, zaharul se pune la caramelizat, impreuna cu 2-3 linguri de apa, intr-o craticioara de inox (nu se arde si nu se lipeste deloc). Cand se face auriu, se adauga apa calduta, apoi se pun praful de capuccino (eu am avut clasic, dar cred ca merge mai bine de ciocolata) si esenta de rom. Se lasa la racit.


Crema: untul moale, la temperatura camerei, se bate cu mixerul pana devine pufos, se adauga apoi zaharul pudra si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta. Pentru crema eu folosesc numai unt.


Pentru glazura, se amesteca totul intr-un ibric, pana se topeste ciocolata si untul, fara sa fierbem, apoi se lasa la racit. Se poate folosi si glazura la plic, se face mai repede, dar eu n-am avut.


Nu mai avem decat sa asamblam prajitura. In tava in care am copt blatul punem prima foaie, o insiropam bine de tot, apoi punem crema si o imprastiem uniform peste blat. Punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe ea din belsug. Lasam tava la rece o ora-doua si apoi taiem amandinele si le glazuram. Se mananca, evident, cu muuulta pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Oana 1

04.12.2009, 22:14

Ma bucur ca a fost buna, Ancuta Lia, Rivka, merita incercata

mamidesara 1

13.03.2010, 19:51

elena1988 1

10.02.2011, 16:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"