Amandine

de Oana in Prajituri, 30 Apr 2009 | 34730 vizualizari

 

Mmm, niste prajituri delicioase si de o mie de ori mai bune dacat cele de la cofetarie Gustul este de exceptie!

 

INGREDIENTE

         Blatul:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 3 linguri cu cacao
  • un plic praf de copt

        Sirop:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 plicuri cu capuccino
  • 2 fiole cu esenta de rom.

        Crema:

  • 1 pachet de unt
  • 2 plicuri de zahar pudra vanilat (80 g x 2)
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu cacao
  • o fiola de esenta de rom

        Glazura:

  • 200 ml smantana lichida
  • o ciocolata cu lapte Primola
  • 20 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Reteta am gasit-o aici. Mai intai incingem cuptorul si pregatim ingredientele. Atentie sa nu scapati ouale pe gresie, cum am facut eu Am vrut sa le iau pe toate dintr-o data din frigider si nu mi-a reusit schema…

Galbenusurile se bat cu uleiul pana se obtine o pasta omogena. Albusurile se bat spuma pana se intaresc, apoi se adauga zaharul in ploaie. Se toarna apoi apa si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o lingura de lemn, de jos in sus. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si apoi se pune in ploaie peste compozitia de mai sus. Aluatul format se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptor, la foc mediu, cam 20 minute. Blatul este gata cand trece testul scobitorii (nu trebuie sa se lipeasca aluatul deloc de scobitoare).

Se lasa blatul la racit, apoi se scoate din tava si se taie orizontal, in doua parti egale. Se lasa apoi sa se raceasca bine.

Pentru sirop, zaharul se pune la caramelizat, impreuna cu 2-3 linguri de apa, intr-o craticioara de inox (nu se arde si nu se lipeste deloc). Cand se face auriu, se adauga apa calduta, apoi se pun praful de capuccino (eu am avut clasic, dar cred ca merge mai bine de ciocolata) si esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema: untul moale, la temperatura camerei, se bate cu mixerul pana devine pufos, se adauga apoi zaharul pudra si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta. Pentru crema eu folosesc numai unt.

Pentru glazura, se amesteca totul intr-un ibric, pana se topeste ciocolata si untul, fara sa fierbem, apoi se lasa la racit. Se poate folosi si glazura la plic, se face mai repede, dar eu n-am avut.

Nu mai avem decat sa asamblam prajitura. In tava in care am copt blatul punem prima foaie, o insiropam bine de tot, apoi punem crema si o imprastiem uniform peste blat. Punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe ea din belsug. Lasam tava la rece o ora-doua si apoi taiem amandinele si le glazuram. Se mananca, evident, cu muuulta pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Oana 1

04.12.2009, 22:14

Ma bucur ca a fost buna, Ancuta Lia, Rivka, merita incercata

mamidesara 1

13.03.2010, 19:51

elena1988 1

10.02.2011, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac