Desert prajitura amandina cu ness

de Pushaa in Prajituri, 8 Mar 2014 | 111489 vizualizari

 

Imi doream de mult sa fac amandine. Am adaptat putin reteta si a iesit o amandina-prajitura cu ness foarte buna de altfel!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei

Crema:

  • 3 oua
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 3 pliculete de ness
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

Sirop Caramel:

  • 150 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 picaturi esenta de rom

Glazura:

  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina cu ness:

Blat:   Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaua, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Impartim aluatul in 2 parti egale si coacem 2 blaturi. Tava mea are 40 x 25 cm.

Turnam o parte din aluat in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu 25 min. Cand este gata scoatem blatul din tava cu tot cu hartia de copt. Procedam la fel si cu al doilea blat.

Crema:   Amestecam ouale cu zaharul si punem la bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Adauga nessul dizolvat in 2 linguri de apa, ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit. 

Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam. 

Sirop:    Punem zaharul la caramelizat. Cand sa topit tot zaharul adaugam apa treptat si amestecam. Lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul caramelizat. La sfarsit punem zeama de lamaie si esenta de rom dupa gust.

Glazura:   Maruntim ciocolata si o punem la topit cu frisca la bain-marie. Amestecam pana se topeste ciocolata si glazuram prajitura.

Asamblare:  Insiropam primul blat pe ambele parti. Intindem crema uniform pe toata suprafata blatului. Insiropam si cel de-al doilea blat si il asezam deasupra. Lasam la rece 2-3 ore. Portionam prajitura in patrate egale. Glazuram pe rand fiecare bucata. O ornam cu un fir subtire de ciocolata topita. Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura si o putem servi. 

TIPS-URI

1

Pentru blat, aluatul iese mai pufos daca faina este cernuta.

2

In primele 20 mininute nu deschideti usa cuptorului pentru ca blatul se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina cu ness" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Semlor