Amandine cu ness

de Pushaa in Prajituri, 8 Mar 2014 | 50207 vizualizari

 

Imi doream de mult sa fac amandine. Am adaptat putin reteta si a iesit o amandina-prajitura cu nes. Foarte buna de altfel!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei

Crema:

  • 3 oua
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 3 pliculete de nes
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

Sirop Caramel:

  • 150 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 picaturi esenta de rom

Glazura:

  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine cu ness:

Blat:   Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos. Impartim aluatul in 2 parti egale si coacem 2 blaturi. Tava mea are 40 x 25 cm.

Turnam o parte din aluat in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu 25 min. Cand este gata scoatem blatul din tava cu tot cu 

Crema:   Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie amestecand continuu pana se ingroasa. Adauga nessul dizolvat in 2 lg de apa, ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit. 

Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam. 

Sirop:    Punem zaharul la caramelizat. Cand sa topit tot zaharul adaugam apa treptat si amestecam. Lasam sa fiarba fana se dizolva zaharul caramelizat. La sfarsit punem zeama de lamaie si esenta de rom dupa gust.

Glazura:   Maruntim ciocolata si o punem la topit cu frisca pe bain-marie. Amestecam pana se topeste ciocolata si glazuram prajitura.

Asamblare:  Insiropam primul blat pe ambele parti. Intindem crema uniform pe toata suprafata blatului. Insiropam si cel de-al doilea blat si il asezam deasupra. Lasam la rece 2-3 ore. Portionam prajitura in patrate egale. Glazuram pe rand fiecare prajitura. O ornam cu gratar de ciocolata. Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura si o putem servi. 

 

TIPS-URI

1

Blat:- aluatul iese mai pufos daca faina este cernuta.

2

- in primele 20 min nu deschideti usa cuptorului pentru ca blatul se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Amandine cu ness-0
Amandine cu ness-1
Amandine cu ness-2
Amandine cu ness-3
Amandine cu ness-4
Amandine cu ness-5
Amandine cu ness-6
Amandine cu ness-7
Amandine cu ness-8
Amandine cu ness-9
Amandine cu ness-10
Amandine cu ness-11
Amandine cu ness-12
Amandine cu ness-13
Amandine cu ness-14
Amandine cu ness-15
Amandine cu ness-16
Amandine cu ness-17
Amandine cu ness-18
Amandine cu ness-19
Amandine cu ness-20
Amandine cu ness-21

COMENTARII (45)

katty

katty 1

21.04.2015, 09:15

Chiar mi s-a facut pofta de amandine, asa ca urmeaza cat de curand.

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 12:40

Deliciu!

Lina24

Lina24 1

15.12.2016, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03