“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

de Mihaela11_jo in Bauturi, 8 Sep 2011 | 4026 vizualizari

 

“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului.
Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria.
Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • 1 folie de “amardeen” de 400 grame  
  • 1 litru de apa  
  • 2-3 linguri de zahar( dupa gust)  
  • 1 lingura apa de roze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate:

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.


Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.


Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.


Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.


Se gusta si in functie de gust, se poate adauga zahar


Se tine la rece pana se serveste.


Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

DIANA B 1

08.11.2011, 10:50

La multi ani , Mihaela !

ela 1

08.11.2011, 11:18

la multi ani!!!!

gaby_duceag 1

08.11.2011, 20:05

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zmeura cu alcool