Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana

de karmen in Vita, 19 Aug 2009 | 3438 vizualizari

 

De fiecare data cand mergeam la tara la buna ( ca noi asa ii spuneam, D-zeu sa o ierte) ne pregatea sarmalute cu smantana si pita de casa.Ce putea fi mai frumos decat sa stai in jurul mesei la umbra fragarul batran si sa savurezi din bunatatiile pregatite de buna

 

INGREDIENTE

2 verze mici 1 kg carne tocata  400 gr ciolan afumat 1 ceapa sare piper pasta de rosii, marar 1 pahar cu orez
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana:

Se taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si mararul tocat, se amesteca bine, se adauga carnea tocata si 3-4 linguri de pasta de rosii.Se amesteca si se adauga 1-2 cani de apa obtinindu-se o compozitie de consistenta potrivita.Se pune pe fundul unei oale uleiul si varza taiata marunt.Varza oparita in prealabil se desface, se ia cate o frunza si se pune umplutura cu o lingura, se ruleaza si se formeaza sarmalele.Se aseaza sarmalele in oala si in mijloc se pune bucata de ciolan afumat, iar deasupra se pune varza taiata marunt. Se pune apa cu sare peste ele astfel incit sa fie acoperite, si se pun la fiert aproximativ doua ore.



Dupa ce sunt fierte se servesc cu smantana.

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca sarmalele sa fie mai grase se poate adauga in compozitia carnii slanina afumata tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ardelenesti in oala de lut