Andive gratinate

de Catalina L in Dulciuri, 15 Apr 2016 | 3837 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte apreciat in Belgia si-n Franta.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 andive mici
  • 4 felii de jambon
  • 50 g de unt
  • 2 linguri faina
  • 125 g de cascaval ras
  • 50 cl de lapte
  • 1 lingura buna de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive gratinate:

Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele. 

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.

Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile.

Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt cand sunt aproape rumenite. Scoateti-le pe hartie absorbanta.

 

Pregatiti sosul bechamel:

Intr-o tigaie adanca se topeste 25 g de unt, apoi se adauga faina si se amesteca repede.

Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare , piper si nucsoara.

La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.

 

Incalziti cuptorul la 220°C.

Puneti un pic de cascaval ras pe feliile de jambon taiate in 2 (sau lasati-le intregi in functie de marimea andivelor).

Rulati andivele in jambon si le puneti intr-un vas de cuptor adanc.

Turnati peste ele sosul bechamel si presarati deasupra cascaval ras.

Lasati-le sa se rumeneasca timp de 20 de minute.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

16.04.2016, 06:50

Interesant!

Catalina L 1

16.04.2016, 11:31

multumesc ...mie-mi plac f mult andivele,vi le recomand

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cozonac cu sos de vanilie si Amaretto