Andive gratinate

de Catalina L in Dulciuri, 15 Apr 2016 | 517 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte apreciat in Belgia si-n Franta.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 andive mici
  • 4 felii de jambon
  • 50 g de unt
  • 2 linguri faina
  • 125 g de cascaval ras
  • 50 cl de lapte
  • 1 lingura buna de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive gratinate:

Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele. 

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.

Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile.

Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt cand sunt aproape rumenite. Scoateti-le pe hartie absorbanta.

 

Pregatiti sosul bechamel:

Intr-o tigaie adanca se topeste 25 g de unt, apoi se adauga faina si se amesteca repede.

Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare , piper si nucsoara.

La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.

 

Incalziti cuptorul la 220°C.

Puneti un pic de cascaval ras pe feliile de jambon taiate in 2 (sau lasati-le intregi in functie de marimea andivelor).

Rulati andivele in jambon si le puneti intr-un vas de cuptor adanc.

Turnati peste ele sosul bechamel si presarati deasupra cascaval ras.

Lasati-le sa se rumeneasca timp de 20 de minute.

Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Andive gratinate-0
Andive gratinate-1
Andive gratinate-2
Andive gratinate-3
Andive gratinate-4
Andive gratinate-5
Andive gratinate-6
Andive gratinate-7
Andive gratinate-8
Andive gratinate-9
Andive gratinate-10

COMENTARII (15)

dantes

dantes 1

16.04.2016, 06:50

Interesant!

Catalina L

Catalina L 1

16.04.2016, 11:31

multumesc ...mie-mi plac f mult andivele,vi le recomand

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!