Andive gratinate

de Catalina L in Dulciuri, 15 Apr 2016 | 722 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte apreciat in Belgia si-n Franta.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 andive mici
  • 4 felii de jambon
  • 50 g de unt
  • 2 linguri faina
  • 125 g de cascaval ras
  • 50 cl de lapte
  • 1 lingura buna de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive gratinate:

Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele.


Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.


Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.


Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile.


Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt cand sunt aproape rumenite. Scoateti-le pe hartie absorbanta.



Pregatiti sosul bechamel:


Intr-o tigaie adanca se topeste 25 g de unt, apoi se adauga faina si se amesteca repede.


Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.


Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare , piper si nucsoara.


La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.



Incalziti cuptorul la 220°C.


Puneti un pic de cascaval ras pe feliile de jambon taiate in 2 (sau lasati-le intregi in functie de marimea andivelor).


Rulati andivele in jambon si le puneti intr-un vas de cuptor adanc.


Turnati peste ele sosul bechamel si presarati deasupra cascaval ras.


Lasati-le sa se rumeneasca timp de 20 de minute.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

16.04.2016, 06:50

Interesant!

Catalina L 1

16.04.2016, 11:31

multumesc ...mie-mi plac f mult andivele,vi le recomand

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de lapte praf - varianta simpla