Anghinare cu sos de iaurt si usturoi

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2012 | 8915 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand mananc anghinare. Am gasit-o la noi intr-o piata si m-am gandit ca e musai sa incerc si eu, ca prea o lauda toata lumea. Am cautat pe internet sa vad cum se pregateste si se mananca.
Am inteles ca ar fi trebuit sa fie putin amaruie, dar a mea nu a fost deloc asa. In principiu se mananca numai foile din mijloc, care sunt mai fragede, dar eu le-am incercat si pe celelalte. Asta pentru ca la cat de mult am dat pe bucata, nu m-am indurat sa arunc mai nimic :)))

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati anghinare

Pentru sosul 1

  • 200 ml iaurt foarte gras
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust

Pentru sosul 2

  • 1 avocado copt
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri masline fara samburi
  • 3 rosii taiate cuburi mici
  • 1 ceapa verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare cu sos de iaurt si usturoi:


  • Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada (cam 3 randuri de petale), apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa

  • Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2 catei de usturoi si o foaie de dafin. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana ce petalele se desprind foarte usor.



  • In timp ce anghinarea se fierbe, se pregatesc sosurile. Pentru sosul 1 se pun intr-un blender iaurt,usturoi, menta si se amesteca bine. Se adauga ceapa si sare dupa gust si se amesteca

  • Pentru sosul 2: Se taie avocado si se pune intr-un blender impreuna cu usturoiul, ceapa si maslinele. Amesteca bine. Adauga rosiile cuburi si amesteca.

  • Anghinarea fiarta se scurge bine si se poate manca rece sau calda. Pentru aceasta se ia o petala, se baga in sos, apoi se baga in gura si cu dintii se razuieste partea interioara care e moale. Partea exterioara a petalelor este fibroasa si tare, asa ca nu se mananca.

  • Dupa ce ai terminat toate petalele (cele din mijloc sunt mai fragede), va ramane inima anghinarei. Aceasta are un capacel ca o membrana. care e amar, asa ca trebuie indepartat cu un cutit. Inima e moale si putin fainoasa si se mananca cu totul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Brindusa 1

25.03.2012, 16:59

Ina,

MIUTA 1

26.03.2012, 18:36

Wauuuuu delicios

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:40

frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu spanac si iaurt aromat