Animalute dulci

de cccris in Prajituri, 25 Feb 2010 | 1184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140gr unt moale  
  • 100gr zahar  
  • 1 ou  
  • 1 lingura esenta vanilie  
  • 280gr faina  
  • 1/2 lingurita praf de copt  
  • 1/4 lingurita sare    
  • 1 ou+1lingura apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Animalute dulci:

Se bate untul cu zaharul pina devine pufos. Se adauga oul si vanilia, se amesteca bine. Praful de copt si sarea se incorporeaza in faina si toate se adauga la compozitia de unt. Se amesteca bine pina se leaga.

Se pune coca la frigider cel putin o ora pina se intareste.

Se intinde aluatul in foaie de 1 cm grosime pe o suprafata data cu faina. Se taie forme dupa gust, se pun pe o hirtie de copt si se mai tin in frigider 15-20min. 

Se incinge cuptorul la 180grade.

Se amesteca oul si apa, se scot biscuitii de la frigider, se ung cu aceasta compozitie si se pune tava in mijlocul cuptorului. Se lasa cam 15 min sau pina se rumenesc pe margini. Se lasa la racit pe un gratar si se pastreaza in cutie de plastic citeva zile bune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Animalute dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Animalute dulci-0
Animalute dulci-1
Animalute dulci-2

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2010, 21:55

ce frumoase animalute

elena1988

elena1988 1

12.03.2011, 14:48

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:50

poate deschizi vreun parc zoo is foarte reusite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!