Aperitiv biscuiti cu branza si unt

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2018 | 3213 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 175 g branza proaspata;
  • 175 g unt rece;
  • 175 g faina;
  • 1 ou;
  • susan.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti cu branza si unt:

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina.

Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen.

Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider, cel putin o ora.

Cand se scoate din frigider, trebuie sa se lucreze foarte repede cu aluatul, pentru ca se incalzeste.

Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul intr-un strat subtire, apoi se decupeaza in diferite forme.

Pe deasupra se unge cu ou si se presara susan sau alte seminte.

Se pun formele intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 10-15 min prima data, apoi 7-10 min, pana devin aurii.

TIPS-URI

1

Din compozitia de mai sus au iesit 5 tavi.

2

Biscuitii se pot pastra in cutii pentru 2-3 zile, dar la noi nu rezista nici macar o zi ;) :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti cu branza si unt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui