Aperitiv briose cu ciuperci de padure si verdeturi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2020 | 2274 vizualizari

 

După ce am prăjit un munte de șnițele, tot mi-a rămas un pic de ou, un pic de făină și un pic de pesmet, :( înainte de criza sanitară, sincer, le aruncam, dar acum am învățat să apreciez orice rămășiță. Și dacă tot e în vigoare super concursul "aluaturi de casa", am împușcat doi iepuri dintr-o data! ;) Am cotrobăit un pic pe net, dar cel mai mult mi-a făcut cu ochiul rețeta brioșe cu ciuperci  a lui Rocsy. Așa că m-am pus la treabă, bineînțeles că am adus adăugiri rețetei, că nah, asta sunt eu! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Muștar clasic 1 lingură,
  • Iaurt cca. 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 5 linguri,
  • Făină alba de grâu cca. 150 g,
  • Pesmet cca. 50 g,
  • Pudră de usturoi 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ciuperci de pădure de la borcan cca. 200 g,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Mărar proaspăt 3-4 fire,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Praf de copt 1 plic.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu ciuperci de padure si verdeturi:

Ouăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse ușor până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel de clătite.

Ceapa și mărarul curățate și tocate mărunt se adaugă în aluatul de mai sus. Ciuperile scurse de lichid se taie mărunt, sau nu, depinde cât de mici sunt ciupercuțele de pădure, apoi se adaugă peste verdeață împreună cu cașcavalul ras.

Se amestecă ușor, cu o paletă, până ce se înglobează toate verdețurile și ciupercile.

În forme de brioșe se pune câte o lingură cu vârf din compoziția de maai sus, atenție nu se umplu, doar așa pe trei sferturi.

Brioșele se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 170 grade.

După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă în forme la răcit.

Spor și poftă bună!



 

 

TIPS-URI

1

se pot folosi si ciuperci champignon din conserva;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu ciuperci de padure si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

pe 07.06 la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 07.06 la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

pe 07.06 la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Brioşe" aperitiv