Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2020 | 2149 vizualizari

 

Pentru o cină frugală am ales să pregătesc bruschetti cu mozzarella, roșii, ulei de măsline, busuioc, ouă și șuncă. Le puteți pregăti cu ce vă place. Sunt gata repede și sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 baghetă,
  • un fir de usturoi,
  • Ulei de măsline, după gust,
  • Sare, după gust,
  • Busuioc uscat, după gust,
  • frunze de salată, după gust,
  • 125 g brânză Mozzarella (rotundă),
  • 12 roșii cherry,
  • 4 ouă,
  • 4 felii șuncă crud uscată / pastramă / jambon,
  • busuioc proaspăt, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc:

 

Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic.

Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se rumenesc. Apoi se presară pe ele sare și busuioc uscat.

Se frig ușor și feliile de jambon sau șuncă, ce aveți, unul-două minute la Panini Maker, se vor usca puțin. Le puteți mânca crude, dacă vă plac, eu am preferat să le gătesc.

Între timp, se pun ouăle la fiert (pentru 10 minute), după care se scot cu un clește (pentru paste) din apă, se țin sub jet de apă rece și se decojesc. Se taie felii.

După aceea, se taie roșioarele în patru, iar bulgărele de mozzarella se scurge bine de zer și se taie cuburi.

 

Montare: se decorează fiecare felie de pâine cu salată, roșii, mozzarella, ouă, șuncă și se decoreazăcu busuioc proaspăt.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/bruschetti.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:28

Cristina

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:28

Domnule Dante

abstract01 1

21.05.2020, 22:30

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive platou cu gustari