Fava

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2012 | 2263 vizualizari

 

Aceasta leguma nu imi aduc aminte sa o fi vazut-o cand eram in romania, dar imi place foarte mult ca un antreu, si e rapida! E din aceiasi familie cu fasolea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fava
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fava:

Se spala intai fava in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu ceapa taiata in patru la foc moale pana vedeti ca e fiarta bine, daca e nevoie mai adaugati apa cate putin. In timp ce fierbe, adunam spuma care se face si amestacam des ca sa nu se prinda.


Cand e gata, o dam prin mixer ca sa devina ca o pasta mai groasa, chiar daca e apoasa, nu va ingrijorati, cand se va raci, se va intari si mai mult!


O punem in mai multe farfuri, adaugam uleiul si putina ceapa tocata marunt deasupra.


Se mananca calda dar foarte bine si rece, de la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 21:27

Delicios si consistent
Fava bean este bobul verde de gradina de la noi;in tarile arabe se gatesc atat pastaile verzi cat si boabele uscate.
Soacra ta precis stie mancarea egipteana "fool"

http://www.bucataras.ro/retete/micul-dejun-arab2fool-pasta-de-bob-de-gradina-fava-beande-post-19066.html

De asememnea intra in compozitia pentru "falafel"

Eu fac supa de pastai verzi de bob cu iaurt
http://www.gustos.ro/retete-culinare/supa-de-bob-verde-cu-carne-de-vita-si-iaurt-specific-tarilor-arabe.html

Doralinda 1

02.12.2012, 22:48

Bineinteles ca stie si m-a invatat sa fac, doar ca inca nu am postat reteta! O bunatate!!!
Falafel nu mi mananc ca mi s-a aplecat ata de mult am mancat intr-o zi!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 22:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftele de legume