Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2017 | 2367 vizualizari

 

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc.
Am pornit de la această rețetă https://www.bucataras.ro/retete/cartofi-noi-la-cuptor-19970.html, însă am aromatizat unt cu condimentele preferate și am adăugat mozzarella și multă verdeață.
 

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi, medii
  • 75-100 g unt
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare roz de Himalaya
  • piper
  • cimbru
  • frunze proaspete de busuioc
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 5-6 căței de usturoi
  • mozzarella
  • 1 lingură mălai
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat:

Punem untul la topit, în uleiul de măsline.


Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine.


Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute.


Spălăm bine cartofii cu buretele de bucătarie, cu partea abrazivă, fără a-i decoji.


Îi așezăm apoi între doua furculițe și îi feliem subțire, exact cât ne permit furculițele, păstrându-le baza nestrăpunsă de cuțit.


Realizăm astfel acel evantai aspectuos, dar și util coacerii cartofilor.


Așezăm cartofii evantai într-o formă de copt, sau într-o tavă.


Luăm cu o linguriță din untul aromatizat și picurăm printre feliile de cartofi.


Turnăm apoi restul de unt peste cartofi, mai presăram puțină sare și puțin mălai, strecurăm printre felii și câteva frunze proaspete de busuioc, pentru un plus de aromă și prospețime, eventual mai adăugăm și puțin unt, dacă nu este suficient în tavă și dăm cartofii la cuptor, la 190 de grade C, pentru aproximativ o oră.


Pe la jumătatea timpului, scoatem tava din cuptor și mai picurăm peste cartofi unt din tavă, pentru a nu se usca în timpul tratamentului termic.


Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, aruncăm o mână de mozzarella rasă, peste cartofi.


Servim acești cartofi evantai, cu unt aromatizat, presărati cu verdeață, alături de o friptură, sau după cum am mai spus, cu diverse sosuri.


Sunt delicioși în orice combinație.


Să vă fie de folos!


 

TIPS-URI

1

Se pot păstra la frigider în vase de yena cu capac

2

Se pot reîncălzi la microunde, dar sunt la fel de buni și reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kytz 1

19.08.2017, 09:23

Greu.....greu de refuzat o așa garnitură perfectă!

Merisor 1

21.08.2017, 10:38

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 18:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se curata legumele coapte
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte - langosi cu smantana, cascaval si usturoi