Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2017 | 3969 vizualizari

 

Un pranz excelent care poate fi servit ca atare sau alaturi de o friptura!
Delicii de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi
  • 8 oua fierte
  • 100 g unt
  • 2 buc carnati picant
  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 g cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 g smantana
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval:

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja.


Se unge bine cu unt, tava in care se vor pune cartofii, iar pe fund, se vor taia si bucatele mai mici de unt. Se va pune un prim strat de cartofi dati pe razatoarea cu gauri mari. Se presara sare, apoi se pune un strat de oua, tot date pe razatoare. Se pune cu lingura din loc in loc iaurt grecesc, se sareaza, apoi se rade cascaval si se aranjeaza rondele de carnati. Se continua tot asa cu cartofi, oua, iaurt, cascaval si carnati. Se presara sare si piper peste fiecare strat, iar din cand in cand, se adauga untul taiat bucatele mici.


La final, peste stratul de cartofi si oua, se pune iaurt si se presara pe langa sare si piper si boia dulce. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute.


Intre timp, cele doua oua se bat bine si se amesteca cu smantana. Se potriveste de sare si piper. Se scoate tava din cuptor, dupa cele 20 de minute si se toarna acest amestec. Se mai lasa cca. 10 minute, apoi se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici si rondelele de carnati ramase (daca mai ramane ceva, bineinteles). Se da din nou la cuptor si se lasa, pana se rumeneste frumos cascavalul deasupra.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste ca atare sau alaturi de o friptura.

2

Se va condimenta cu sare fiecare strat si se va pune unt taiat bucatele, altfel vor fi cam seci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kytz 1

27.04.2017, 09:00

Un prănz bun și sațios!

mirela0911 1

27.04.2017, 09:01

Va multumesc pentru aprecieri! Tare bun a fost!

dantes 1

16.05.2017, 11:10

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Rulada de cascaval cu branza si sunca aperitiv