Aperitiv ciuperci umplute

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2014 | 24920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g salam uscat
  • 100 g branza telemea
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • pentru uns tava:
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ciuperci umplute:

Se aleg ciuperci proaspete, nici prea mici dar nici prea mari, cele mari nu sunt atat de gustoase.

Cuptorul se incinge la 190 grade C, iar tava se unge cu ulei si se presara cu pesmet. Se spala bine ciupercile si se indeparteaza piciorusele.

Palariile se asaza in tava, se presara cu sare si piper si se introduc la cuptor pentru cateva minute, nu mult  doar cat sa se inmoaie putin.

Intre timp pregatim umplutura: uleiul se incinge, se pune usturoiul tocat marunt si piciorusele taiate cubulete, se calesc 5 minute. Se ia cratita de pe foc, se adauga branza taiata cubulete mici, salamul uscat, apoi oul si patrunjelul verde. Se amesteca bine, se da gust cu sare si piper. Daca compozitia este prea subtire se adauga pesmet.

Se scoate tava din cuptor, se umplu ciupercile cu aceasta compozitie, apoi se dau iar la cuptor pentru 20 de minute. Optional, cand sunt gata, se pot presara cu cascaval si se mai dau 2 minute la cuptor pana se topeste tot cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Stelute cu pasta de branza si somon afumat