Saratele cu telemea si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2015 | 1564 vizualizari

 

Sunt oricand binevenite, dar mai ales bine mancate! Sunt "un ceva de rontait" perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 lgt sare
  • 250 g margarina
  • 100 g untura
  • 175 g crema de telemea
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg smantana
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lg faina
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si cascaval:

Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.

Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune margarina taiata in bucati mai mici, untura, crema de telemea, smantana si galbenusurile. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna in bolul cu faina, se amesteca cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta aluatul bine bine, eventual se mai adauga faina daca este cazul, pana se obtine o coca moale, nelipicioasa si care poate fi intinsa. Se imparte in doua parti.

Se infaineaza masa de lucru, se ia o parte si se intinde cu sucitorul cu o grosime de jumatate de deget. Se unge foaia cu albusurile batute cu praful de sare apoi se rade cascavalul deasupra. Se taie sub forma de betigase si se aseaza in tava cuptorului la distanta intre ele. Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc deasupra. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra chimen pentru cei care agreaza semintele.

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu telemea si cascaval-0
Saratele cu telemea si cascaval-1
Saratele cu telemea si cascaval-2
Saratele cu telemea si cascaval-3
Saratele cu telemea si cascaval-4
Saratele cu telemea si cascaval-5
Saratele cu telemea si cascaval-6
Saratele cu telemea si cascaval-7
Saratele cu telemea si cascaval-8

COMENTARII (25)

dantes

dantes 1

20.04.2015, 11:03

Bune!

Carmen_g

Carmen_g 1

20.04.2015, 11:19

Foarte bune

Xandrinne

Xandrinne 1

24.04.2016, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!