Aperitiv clatite cu sunca si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2017 | 11022 vizualizari

 

Pentru pachetul de luat la serviciu, dar și pentru masa de seară, de regulă, fac aceste clătite aperitiv (sau altfel) pentru că sunt gustoase și ușor de preparat.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 10 clătite aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 150-175 ml lapte dulce
  • 2 ouă
  • 25 grame unt topit
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 praf de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • piper
  • boia de ardei dulce (facultativ)
  • ulei pentru prăjit clătitele
  • Pentru umplutură:
  • 50 grame unt
  • 150-200 grame șuncă de Praga
  • 150-200 grame cașcaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu sunca si cascaval:

Se răzuie cașcavalul pe răzătoarea mică, iar șunca de Praga se taie mărunt.

Se face un aluat subțire de clătite din: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, sare, piper, bicarbonat. 

Se unge tigaia de clătite cu ulei și se fac clătitele, una după alta. Când s-a epuizat tot aluatul și s-au făcut toate clătitele, se trece la umplerea lor.

Se ung foile de clătite cu unt, se presară pe mijlocul lor cașcaval răzuit, peste care se pune șunca tăiată mărunt și un alt strat de cașcaval răzuit. 

Se împăturesc clătitele și se pun într-o tavă unsă cu unt în prealabil. Se răzuie un strat subțire de cașcaval peste clătite și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru câteva minute, cât să se înmoaie cașcavalul din interior.

Se servesc calde, imediat ce sunt scoase din cuptor. Sunt bune și reci, sau se pot reîncălzi la cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, pentru a fi moale și ușor de întins, în tavă și pe clătite.

2

Pentru aluatul de clătite, topiți untul.

3

În aluat puteți pune: boia de ardei, rozmarin sau busuioc, în funcție de preferință.

4

Nu țineți prea mult clătitele la cuptor, ca să nu se usuce.

5

Dacă vreți să faceți clătite mai consistente, puteți suplimenta cantitățile de cașcaval și de șuncă presată, dar nu exagerați, ca să le puteți împături bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat