Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2015 | 2693 vizualizari

 

Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider.
Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile, niste fulgi de ovaz care aveau termenul de expirare peste cateva zile si deliciosul cascaval de la Delaco, cel afumat, pe care l-am primit la picnicul bucatarasilor.
A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cascaval afumat, Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 250 g faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • felii de salam(1/portie)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco:

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.


Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.


Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.


Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.


Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.


Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.


Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.


Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.


Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple.


Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!


Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.


Sa aveti spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Salamul folosit, ar fi indicat sa fie din cel crud-uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sidy 1

18.06.2015, 08:07

Hmmmmm ce bun tre'sa fie ! Idee minunta....merg sa fac curat in frigi si apoi vin la degustat, bine Merisor drag ?

Panacris 1

19.06.2015, 12:14

Merisor 1

21.06.2015, 10:23

pe toti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline