Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

de merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2015 | 1637 vizualizari

 

Acest aperitiv l-am conceput facand curatenie in camara si frigider.
Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile, niste fulgi de ovaz care aveau termenul de expirare peste cateva zile si deliciosul cascaval de la Delaco, cel afumat, pe care l-am primit la picnicul bucatarasilor.
A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cascaval afumat, Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 250 g faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • felii de salam(1/portie)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco:

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.


Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.


Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.


Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.


Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.


Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.


Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.


Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.


Mie mi-au rezultat doua tavi de aperitive, unele cu salam si altele simple.


Sunt asa de bune si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!


Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.


Sa aveti spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Salamul folosit, ar fi indicat sa fie din cel crud-uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sidy 1

18.06.2015, 08:07

Hmmmmm ce bun tre'sa fie ! Idee minunta....merg sa fac curat in frigi si apoi vin la degustat, bine Merisor drag ?

Panacris 1

19.06.2015, 12:14

merisor 1

21.06.2015, 10:23

pe toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08