Aperitiv cu rosii si crema de vinete

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2013 | 2271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 4 catei de usturoi
  • rozmarin proaspat cat ajunge
  • sare
  • 50 gr margarina
  • 3 sau 4 linguri de mustar
  • ulei de masline cat ajunge
  • 200 gr smantana
  • rosii taiate in jumatati
  • patrunjel
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu rosii si crema de vinete:

Mai intai de toate am taiat vinetele in doua pe lung, am taiat cu cutitul niste patratele care le-am umplut cu rozmarin proaspat, le-am uns bine cu usturoi, am sarat si pus bucatele de margarina peste tot.


Vinetele le-am inchis in folie (sau hartie de copt) si bagat la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru o ora daca sunt mai mari vinetele.


Dupa coacere le lasam sa se odihneasca putin, le desfacem de hartie si scoatem interiorul cu o lingura, punem totul intr-un bol, apoi strecuram de apa care o lasa.


Mixam cu blenderul putin, pana devine cremoasa compozitia, am sarat, am piperat, am pus 3 sau 4 linguri de mustar, putina nucsoara si rozmarin in plus in praf daca dorim.


Am adaugat ulei de masline cateva linguri si am amestecat bine, se amesteca si cu smantana.


Se taie rosiile cu ajutorul taietorului in zig zag si se scot semintele cu lingura.


Se umplu rosiile cu crema de vinete,se decoreaza cu un ciuf de patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu rosii si crema de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

babi5 1

22.08.2013, 08:32

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:33

arata grozav

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:30

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cuib de bufnite