Aperitiv cu verdețuri de primăvară

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2014 | 2376 vizualizari

 

Un ceva delicios și gustos! ;) N-am avut inspirație pentru o denumire specială;) Cert este că a fost vedeta aniversării ;)

 

INGREDIENTE

  • urzici cca. 500 g,
  • ceapă verde 6 fire,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • usturoi verde 4 bucăți,
  • pesmet,
  • făină albă de grâu,
  • ou de gâscă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cașcaval ras. cca 50 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu verdețuri de primăvară:

Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un vas wok, la foc mic. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă urzicile, tocate mărunt, se asezonează de sare piper. Oul de gâscă se bate bine cu 2-3 linguri de făină și 2 linguri de pesmet, apoi se adaugă peste amestecul de verdețuri, se înglobează ușor pentru a se îmbina gusturile, apoi vasul se introduce la cuptor, la foc mediu ptr cca. 30 de minute. După ce a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se presară cașcaval ras și se pune din nou la cuptor, atenție, fără foc ;) Spor și poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu verdețuri de primăvară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

anca_rm 1

19.03.2014, 08:54

simona72 1

19.03.2014, 15:38

tare buna!

laura_n 1

21.03.2014, 16:51

cat de fain arata =d
> si ce ma enerveaza pulul ala ca iar nu pot citi introducerile ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu jambon