Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 5620 vizualizari

 

Desi nu este tocmai o reteta, m-am gandit ca poate intereseaza si ajuta pe cineva prezentarea unei metode de vopsire a oualelor de prepelita.

 

INGREDIENTE

  • - 20 oua prepelita;
  • - 4 plicuri de vopsea Carmin - Dr. Oetker (1 plic are 5 ml.);
  • - 4 linguri cu otet;
  • - apa (pentru fiert ouale)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100:

Spalam fiecare ou in parte cu putin detergent si il limpezim bine. Le punem apoi la fiert in apa rece, cat sa le acopere, la foc mic ca sa nu se sparga.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam 7 minute, apoi oprim focul si scurgem apa.

Punem in 4 cani diferite, 170 ml. (in fiecare cana) apa clocotita, o lingura de otet in 2 ml. vopsea (in fiecare cana alta culoare).

Amestecam bine cu o lingura, apoi punem cate 5 oua in fiecare cana si lasam aproximativ 5 minute.

Le scoatem cu ajutorul unei linguri si le asezam pe un gratar ca sa se usuce.

Le ungem cu putin ulei sau untura pentru a capata un luciu frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

07.04.2013, 23:07

Ce dragute sunt
La cat mai multe retete gustoase

Patricia Iordache 1

07.04.2013, 23:59

Multumesc Mihaela!

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca