Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2017 | 5470 vizualizari

 

Un aperitiv de post (și nu numai) foarte gustos și ușor de făcut acum, toamna, când vinetele sunt legumele principale de sezon sau iarna, cu ceea ce am pus la conservat în borcane sau la congelator.
Dacă le mai și decorăm frumos, roșiile umplute cu salată de vinete pot nu numai să ne încânte gustativ, dar să ne și înfrumusețeze mesele noastre festive sau obișnuite, de zi cu zi.
De obicei, eu fac salata de vinete cu maioneză și cu usturoi, dar acum am făcut-o fără maioneză și cu ceapă, ca să fie bună și în zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă medie
  • 1/2 ceapă
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 4 roșii
  • măsline (pentru decor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete:

Se spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc mediu.

Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de bucătărie din hârtie, se decupează partea superioară (lăsând partea inferioară mai mare) după care se golesc de semințe. Se așează roșiile pe o farfurie, cu deschiderea în jos, pentru ca zeama adunată să se scurgă.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie și se taie fin, 1/2 din ea.

Când vânăta s-a copt, se scoate din cuptor, se curăță de pieliță, se lasă puțin la scurs într-o strecurătoare și apoi se toacă bine. Se adaugă ceapa tăiată fin, uleiul, încetul cu încetul, încorporându-se ușor și apoi se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se umplu jumătățile de roșii cu salata de vinete și se decorează, după preferință cu: măsline, verdeață, gogoșari murați...

TIPS-URI

1

Înțepați vânăta înainte de coacere, pentru a nu "exploda".

2

Curățați vânăta imediat după coacere, pentru a nu se înnegri.

3

Lăsați vânăta puțin la scurs, înainte să o tocați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

26.09.2017, 09:43

Mă bucur mult că-ți place salata de vinete, Mihaela! Uite, acum te pot servi, cu mare drag!

Ancutsa 1

26.09.2017, 15:56

Tare bune rosioarele cu vinete!

RODIMUR 1

26.09.2017, 16:15

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu ton, bacon și roșii