Aperitiv gustari caprese cu ou posat

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2017 | 401 vizualizari

 

Sunt dimineti in care am chef sa ma joc cu cateva ingrediente si sa pregatesc un mic-dejunuri savuroase si consistente. Ia sa incercati si voi si o sa vedeti ca asa este!

 

INGREDIENTE

  • 3 mini baghete
  • 2 rosii
  • 250 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • praf de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 foi de ceapa verde

Pentru ouale posate:

  • 2 oua
  • 1.5 litri apa
  • 1 lingura si 1/2 otet
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv gustari caprese cu ou posat:

Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi.

Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem felii rotunde, le asezam pe baghete.

Mozzarella o taiem felii potrivite, le punem peste rosii.

Presaram sare, piper, busuioc uscat, iar la final parmezanul ras.


Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se topeste usor mozzarella. Cam 8-10 minute dureaza.

Cand sunt gata, la scoatem din cuptor.


Cat gustarile sunt la cuptor, pregatim ouale posate.

Intr-o cratita, punem apa, otetul si sare.

O transferam pe foc, iar cand apa clocoteste, dam focul la mai mic.

Spargem primul ou intr-un bolisor, amestecam cu un tel in apa clocotica sa formam un vartej.

Dam drumul oului in acel vartej, lasam sa fiarba oul la foc mic, 3 minute-3 minute si jumatate.

Il scoatem cu o paleta cand este gata si il pregatim pe celalalt.

De fiecare data cand dam drumul unui ou in apa, amestecam sa facem vartej.

Asezam gustarile calde pe un platou, iar ouale posate peste gustari.

Presaram putina sare si la final tocam foile de ceapa verde, le dam drumul deasupra.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gustari caprese cu ou posat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:17

Super!

Rocsi 1

14.06.2017, 20:50

Camelya, se pregatesc repede, asa ca te servesc cand doresti

Rocsi 1

14.06.2017, 20:50

Multumesc Rahela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei