Aperitiv lipii cu branza si ceapa

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 26756 vizualizari

 

Cat de gustoase sunt aceste lipii. Pentru realizarea lor m-am inspirat din reteta Jamilei si am scris-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/lipii-cu-branza-si-ceapa/

 

INGREDIENTE

  • 525 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata (7g)
  • 70 g ulei
  • 1 ou
  • 500 g branza
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii cu branza si ceapa:

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de faina.

Lasam la dospit in loc calduros pentru 40-50 de minute.

Branza o dam prin razatoarea mare si o amestecam cu ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a dospit aluatul, trecem la pregatirea lipiilor. Rupem putina coca si o intindem cu facaletul pe blatul pe care am presarat faina din abundenta . In mijlocul foii intinse punem 1 lingura cu varf sau chiar 2 linguri de branza cu ceapa si unim toate colturile. Intoarcem cu partea unita in jos si intindem din nou cu facaletul. Procedam la fel pana terminam aluatul si formam toate lipiile umplute.

Punem cate o lipie in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei. O intoarcem si pe partea cealalta si o lasam 4-5 minute la foc mic pe fiecare parte. Le coacem la fel pe toate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sunt foarte gustoase si simple, fara umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si carnaciori