Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2019 | 824 vizualizari

 

An de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după ce ne săturăm de gustul lor.
Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită și ceapă roșie!
Poate fi inclusă și printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse forme.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr jumări
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar clasic
  • 1 lingură muștar de Dijon, cu semințe
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 1 linguriță semințe de chimen
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi:

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa și jumările. Adăugăm condimentele și pornim blenderul la treaptă mică. Pornindu-l la treaptă mică, ingredientele nu vor fi aruncate pe pereții vasului ci se vor mărunți la bază. Pe măsură ce încep să se mărunțească mărim și treptele de viteză. Vom obține o pastă de jumări cu ceapă și usturoi omogenă, pe care o vom transfera într-un borcan de sticlă cu închidere ermetică și îl vom păstra la frigider mult și bine. Dacă avem borcănele cât mai mici, putem pune pasta de jumări în ele, iar deasupra punem puțin ulei, pentru a crea acea barieră antimucegai. Asta în cazul în care preparăm o cantitate mai mare și dorim să o păstrăm câteva luni bune. La noi nu ține, se consumă rapid la mic dejun, cu pâine prăjită și o cană cu ceai. Însă mai folosesc această pastă și la diverse aluaturi. Sper să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Este important ca jumările să nu fie împănate cu multă carne, dar nici foarte grase să nu fie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ina 1

23.12.2019, 23:26

de cand zic s-o fac si eu...

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 07:05

Bun

oanapl 1

26.12.2019, 19:32

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Branzoaice
  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ochelari cu muștar, sirop de rodie și cașcaval

ieri la 21:09

Cartofi cu ceapă, usturoi și boia de ardei dulce

ieri la 20:52

Salata de ouă

de RODIMUR 7

ieri la 09:13

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

pe 19.02 la 21:37

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne