Aperitiv placinta creata cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2018 | 1802 vizualizari

 

Este o placinta usor de facut si foarte buna ca aperitiv la o iesire la iarba verde.
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 800g branza telemea (vaca, oaie, capra) putin sarata
  • 1 lingura smantana
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta creata cu branza sarata:

Foile se lasa la dezghetat.


Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua.


Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.


Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.


Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.


Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).


Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.


Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.


Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute). La coacere poate sa se umfle mult, se scoate, se inteapa sa se desumfle si se introduce la loc in cuptor.


Cand este frumos rumenita este gata.


Se consuma atat calda cat si rece.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta creata cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

08.06.2018, 10:19

mihaelar63 1

09.07.2018, 04:59

Delicioasa

MotanLaOale 1

09.07.2018, 10:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

RETETA RECOMANDATA
Oua coapte in chifle