Aperitiv placinta creata cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2018 | 14555 vizualizari

 

Este o placinta usor de facut si foarte buna ca aperitiv la o iesire la iarba verde.
"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 800g branza telemea (vaca, oaie, capra) putin sarata
  • 1 lingura smantana
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta creata cu branza sarata:

Foile se lasa la dezghetat.

Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.

Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.

Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).

Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).   La coacere poate sa se umfle mult, se scoate, se inteapa sa se desumfle si se introduce la loc in cuptor.

Cand este frumos rumenita este gata.

Se consuma atat calda cat si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta creata cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv