Aperitiv placinta cu branza sarata

de Auras12 in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2017 | 4444 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 100 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 400-500 g branza (in functie de cat de sarata este)
  • 1 galbenus
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza sarata:

    Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug maiaua, laptele caldut si untul topit si framant un aluat timp de 5 - 10 minute. Ung aluatul obtinut cu ulei si las la crescut 2 ore. Dupa ce a crescut, impart aluatul in trei parti. Intind fiecare parte intr-un blat rotund, pun branza rasa si aduc marginile aluatului spre centru. Intorc punga obtinuta, o intep cu furculita din loc in loc si o intind din nou intr-un blat rotund. Ung placinta cu galbenus batut, presar branza rasa si o coc 15-20 de minute in cuptorul preincalzit. 

TIPS-URI

1

Daca branza este prea sarata, pe deasupra se poate adauga cascaval razuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca rest, restul e istorie