Aperitiv placinta cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2020 | 4369 vizualizari

 

Aceasta placinta este perfecta pentru o gustare acasa sau la serviciu, este gustoasa si satioasa si care merge perfect alaturi de un iaurt, o cana cu lapte, etc. 
Pentru aluat m-am ajutat de masina de paine dar la fel de bine se poate framanta cu mana sau la robot.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 320 ml apa
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • 640 g faina alba
  • 1/2 plic drojdie uscata

Pt. umplutura:

  • 500 g branza sarata de vaci, framantata
  • 3-4 lg iaurt grecesc
  • 2 oua
  • felii de sunca de oricare
  • sare dupa caz
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza si sunca:

Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. 

Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste programul si aparatul isi face treaba. 

Daca nu aveti aparat, se prepara ca orice aluat. Se incalzeste usor apa. Se pune intr-un bol faina, sarea, uleiul si drojdia uscata. Se toarna apa calduta si se framanta aluatul pana se obtine unul omogen si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura. Branza se zdrobeste usor cu furculita, se pun ouale batute si iaurtul in functie de cat este nevoie. Se omogenizeaza bine compozitia. Sare se mai adauga doar daca este nevoie, branza fiind deja sarata.

Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in doua. Se intine o parte in forma rotunda, potrivit de subtire. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 cm. Se unge cu crema de branza, se niveleaza peste tot apoi se asaza feliile de sunca.

Se intinde si cealalta bucata de aluat in forma rotunda si se asaza deasupra. Marginile se strang pentru a nu iesi umplutura si se imparte placinta in 8 parti aproximativ egale, doar usor. Se unge placinta cu oul batut, optional se pot presara seminte de susan, si se da la cuptorul preincalzit la 180de grade pt cca 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval