Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2017 | 944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • ½ lingurita zahar
  • 260 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • umplutura:
  • 3 cartofi mari
  • 350 g telemea
  • 2 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare (daca mai este cazul)
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu cartofi si telemea:

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si sarea. Programul masinii mele de paine este de o ora si 15 minute (timp in care a framantat si a dospit).

Daca vrei sa framanti aluatul manual, pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece. Dupa ce aluatul a crescut suficient, framanti putin si il imparti in 2 bucati.

Intre timp, cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert. Ii lasi sa se racoreasca putin si ii faci piure. Dai telemeaua pe razatoarea mica si adaugi deasupra piureul de cartofi, patrunjelul si mararul tocate marunt, ouale batute si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugi sare si piper, dupa gust.

Intinzi o foaie de aluat si o transferi in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Decupezi aluatul cu ajutorul unui capac / castron / farfurie cu diametru de 28cm. Torni compozitia cu telemea deasupra.

Intinzi a doua foaie de aluat, cu diametru de cel putin 34 cm si o asezi peste compozitie, iar marginile le bagi sub cealalta foaie de aluat.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos.


Lasi placinta sa se racoreasca putin si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu cartofi si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

06.03.2017, 00:28

miki_a 1

06.03.2017, 16:58

Delicioasă!

oanapl 1

06.03.2017, 20:12

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti