Aperitiv placinta cu pui si legume

de katty in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2017 | 8256 vizualizari

 

Cum Bucatarasul ne-a provocat, nu putem sa rabd si sa nu raspund provocarii. Si cum INGREDIENTUL SECRET a fost PUIUL, am venit si eu cu o reteta pe placul familiei, tocmai buna de pus la pachetul studentului meu venit acasa in weekend.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 500 gr faina
    • 100 gr unt
    • 250 ml apa calda
    • 5 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 1 ou
    Umplutura:
    • 200 gr piept de pui
    • 300 gr amestec de legume congelat(mazare boabe, ardei rosu, porumb, morcov cubulete)
    • 350 gr smantana
    • 4 oua
    • sare
    • piper negru macinat
    • 1 lingura ulei
    • cimbru
    • 2 linguri pesmet
    • 1 ou+1 lingura lapte ptr uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu pui si legume:

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la caldura.

Intre timp pregatim umplutura.

Taiem pieptul de pui cubulete mici, pe care le punem la rumenit in uleiul incins intr-o tigaie. Cand pieptul a inceput sa se rumeneasca, adaugam legumele, sare, piper. Le lasam sa se inmoaie usor, apoi le lasam  sa se raceasca.

Intr-un castron batem smantana cu ouale, sare, piper si cimbru. Punem legumele in amestecul format si omogenizam. Ungem o tava cu putin unt. Intindem 2/3 din aluat pe fundul formei si putin pe pereti. Presaram pesmetul, apoi turnam compozitia. Aluatul ramas il intindem cu sucitorul si il taiem fasii, pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra. Ungem grilajul cu oul batut cu lapte. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Servim placinta calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Branza feta coapta