Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Cum Bucatarasul ne-a provocat, nu putem sa rabd si sa nu raspund provocarii. Si cum INGREDIENTUL SECRET a fost PUIUL, am venit si eu cu o reteta pe placul familiei, tocmai buna de pus la pachetul studentului meu venit acasa in weekend.
Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la caldura.
Intre timp pregatim umplutura.
Taiem pieptul de pui cubulete mici, pe care le punem la rumenit in uleiul incins intr-o tigaie. Cand pieptul a inceput sa se rumeneasca, adaugam legumele, sare, piper. Le lasam sa se inmoaie usor, apoi le lasam sa se raceasca.
Intr-un castron batem smantana cu ouale, sare, piper si cimbru. Punem legumele in amestecul format si omogenizam. Ungem o tava cu putin unt. Intindem 2/3 din aluat pe fundul formei si putin pe pereti. Presaram pesmetul, apoi turnam compozitia. Aluatul ramas il intindem cu sucitorul si il taiem fasii, pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra. Ungem grilajul cu oul batut cu lapte. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Servim placinta calda sau rece.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola