Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2021 | 359 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la serviciu. Si daca mai avem si un iaurt langa, micul dejun e asigurat.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 8 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2-3 lg faina
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 ou
  • 350-400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 6 lg pesto
  • 350 g branza feta
  • 2 lg masline
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 ou pt uns
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta:

Pentru aluat am folosit robotul. Se pregateste maiaua din 100 ml lapte usor caldut, zaharul si cele 2-3 lg de faina. Se adauga drojdia zdrobita si se amesteca bine. Se lasa sa creasca timp de 10 minute.

In bolul robotului se pune faina si sarea. Se toarna maiaua, oul batut si uleiul de masline. Se porneste robotul si se toarna cate putin din restul de lapte usor incalzit. La final se adauga untul la temperatura camerei si se lasa sa mixeze pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. Daca este nevoie, se mai adauga putin lapte. Se lasa la loc caldut sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca branza feta cu iaurtul si maslinele taiate feliute. 

Se ia din aluat o jumatate si se intinde in foaie dreptunghiulara. Se unge cu pesto iar deasupra se pune jumatate din cantitatea de feta cu masline. Se  ruleaza pe lungime cat mai strans si se asaza intr-o tava rotunda in forma de melc. S

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat si se asaza in tava in continuarea celuilalt. Se unge cu ou si se presara seminte de susan deasupra. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la pesto si se poate unge aluatul doar cu branza feta si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mix de branza