Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2017 | 2926 vizualizari

 

"Tarte si placinte rumenite si iscusite"
Din categoria "ce mai mancam la cina sau ce mai punem pachet la scoala sau serviciu?" am pregatit aceasta placinta rulata in care am adaugat felii de sunca si ceapa rosie, care impreuna cu ketchup-ul sau chiar un iaurt, merge de minune!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250-300 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 4-5 lg ketchup homemade
  • 6 felii muschi file
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa:

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se amesteca. Se adauga trepatat laptele caldut atat cat este neesar pentru a framanta un aluat elasti si nelipicios. Se pune la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Feliile de muschi se taie in fasii subtiri, iar ceapa se curata si se taie julienne. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari.

Se ia jumatate din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 3-4 mm. Se unge aluatul cu ketchup, se presara muschiul file si ceapa, apoi se adauga cascavalul. Se indoaie usor aluatul pe latime, apoi se ruleaza pe lungime. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se repeta operatiunea cu restul de aluat. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru ca 30-40 de minute pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate jongla cu orice fel de umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta rulata cu sunca si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval si chimen