Aperitiv saratele cu telemea si mac

de katty in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2018 | 1671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr osanza
  • 1 pachet margarina
  • 1 kg faina
  • 2 oua+1 pentru uns
  • 26 gr drojdie
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • telemea rasa
  • mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu telemea si mac:

Cernem faina intr-un castron. La mijloc punem osanza, margarina si sarea si framantam pana obtinem un aluat nisipos.


Intr-o cana punem drojdia, zaharul si laptele si amestecam bine. Turnam amestecul peste margarina cu faina. Adaugam si ouale. Framantam bine aluatul, daca este nevoie mai adaugam putin lapte caldut. Acoperim vasul si il lasam sa creasca aproximativ 1 h. Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 3-4 parti.


Intindem o foaie pe un blat de lemn, in grosime de 1/2 cm, o ungem cu ou batut, presaram telemea rasa pe razatoarea mica si mac. Cu un cutit sau un aparat de taiat pizza, taiem fasii lungi de 7-8 mm pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Coacem, pe rand, pana se rumenesc usor, apoi le scoatem si le lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu telemea si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

12.02.2018, 19:10

Foarte bune!

oanapl 1

13.02.2018, 21:12

Bune, bune!

kytz 1

15.02.2018, 06:41

Bune, bune! 🍻

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec pufos cu cacao
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele