Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2014 | 39205 vizualizari

 

L-am denumit ardelenesc deoarece cel original, moldovenesc nu are in compozitie carnati si afumatura. Este un preparat foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 200g carnati de casa afumati
  • 200g costita afumata
  • 100g pastrama feliata
  • 300g urda
  • 300g cas framantat
  • 300g branza de burduf in coaje de brad
  • 3 oua
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Taci si inghite ardelenesc:

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad.


Se face o mamaliga si se lasa sa se raceasca 15 minute. Se unge o forma cu unt. Se pune un strat de mamaliga si se acopera cu un strat de urda. Se pune uniform jumatate din cantitatea de carnati si costita prajita. Se presara cas si branza de burduf. Se pune inca un strat de mamaliga peste care se pune urda, carnati si costita, cas si branza de burduf.


Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 15-20 minute pana se topeste putin casul. Se scoate din cuptor, se fac trei adancituri pe suprafata apasand cu un polonic. In fiecare adancitura se sparge un ou. Se reintroduce in cuptor pana se fac ouale si se rumeneste frumos.


Se lasa la racit putin, se portioneaza si se poate servi. La servire se poate pune si smantana.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de branza va place.

2

Se poate folosi orice preparat afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Taci si inghite ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MotanLaOale 1

07.11.2015, 00:17

mihaelar63 1

27.01.2016, 07:58

Are tot ce-i trebuie

MotanLaOale 1

27.01.2016, 08:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite!