Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2018 | 4888 vizualizari

 

Mie îmi plac foarte mult tartele sărate.
Cum în această perioadă şi broccoli este foarte gustos,m-am gândit să-l combin cu mai multe feluri de brânză.
Nu e nimic complicat şi se pregăteşte foarte uşor.

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat fraged:

  • 250 g faina
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 1 galbenus de ou
  • Sare
  • 50 ml apa rece

Ingrediente umplutură:

  • Câteva bucheţele de broccoli
  • 1 dovlecel mic
  • 200 g crema de burduf
  • 200 g brânza telemea
  • 200 g mozzarella
  • 100 g cascaval
  • 3 oua+1 albus
  • 2 linguri smântâna
  • 2 linguri de faina
  • 150 g sunca
  • Ceapa verde
  • Marar verde
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli:

Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura.

Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete.

Am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat galbenusul si apa.

Trebuie sa obtinem un aluat maleabil si nu foarte tare, deoarece el se va mai întari la frigider. In functie de aceasta, mai adaugati apa sau faina daca este cazul.

Am acoperit aluatul cu o folie si l-am pus la frigider.

Am fiert broccoli în apa cu sare. L-am lasat doar cât sa se înmoaie. L-am scos si l-am pus sub un jet de apa rece.

Dovlecelul l-am curatat si l-am razuit. Am pus putina sare, apoi l-am scurs de zeama într-o strecuratoare.

Am calit ceapa verde în putin ulei si o parte din sunca.

Am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie cu diametrul mai mare decât diametrul formei în care am copt (26 cm), ca sa pot îmbraca si peretii formei.

Pe fundul tavii am pus o hârtie de copt.

Am pus aluatul în tava si l-am întepat cu furculita din loc în loc.

L-am copt 10 minute la 180 de grade C.

Am mixat cele 3 oua si albusul ramas de la aluat, am pus faina, smântâna, dovlecelul, ceapa verde cu sunca si la final brânzeturile razuite.

Am adaugat piperul. De sare nu a mai fost nevoie.

Am scos tava din cuptor si am pus umplutura. Din loc în loc am pus bucheţele de broccoli si înca câteva bucati de sunca, sub forma de trandafiri.

Am mai razuit cascaval si mozzarella deasupra, apoi am pus la cuptor pentru 35 minute.

Se poate servi calda sau rece.

Daca nu folositi o forma cu pereti detasabili, o lasati sa se raceasca si apoi o scoateti din forma, ajutându-va de o farfurie.

Mie mi-a placut mult si rece.

 

S-aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

trifadalia 1

22.05.2018, 15:18

este pe gustul meu reteta.

dantes 1

23.05.2018, 12:20

Super!

Ancutsa 1

23.06.2018, 20:16

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez salbatic cu cascaval