Aperitiv tarta cu ceapa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2017 | 241 vizualizari

 

Daca vrei sa faci o tarta te inspiri de la Timea, se stie.
Ingredientul secret: ceapa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare de Himalaia
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1 kg ceapa bio
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare de Himalaya
  • piper alb
  • 50 g salam crud uscat
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ceapa:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.


Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.


In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.


Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.


La final se adauga si uleiul de masline.


Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.


Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.


Ceapa se curata si se tine in apa rece 15-20 minute ca sa-i iasa iuteala.


Se taie julien sau mai marunt dupa dorinta.


Se caleste ceapa intr-o tigaie in care am pus uleiul si untul pana devine sticloasa.


Se presara sare si piper.


Se opreste focul, se adauga lingura de faina si se amesteca bine.


Se lasa la racit.


Dupa racire se adauga smantana si ouale batute.


Se potriveste de gust cu sare si piper si se amesteca bine.


Se tapeteaza masa cu faina si se intinde aluatul rotund cu diametrul mai mare decat tava.


Se asaza aluatul in tava unsa cu unt si se ridica si pe margini.


Se toarna umplutura si se niveleaza.


Se pune deasupra salamul feliat.


Se strange marginea aluatului peste umplutura si se unge cu galbenus de ou batut.


Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30-40 minute pana cand marginile se rumenesc frumos.


Se scoate din cuptor si se feliaza.


Este buna calda, dar si rece.


Pofta Buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

12.10.2017, 17:35

mena29 1

14.10.2017, 09:44

Ai dreptate, Motănel, a fost mereu o sursă de inspirație și pentru mine, Timea, atunci când m-am gândit să fac o tarta. Delicioasă ți-a ieșit, tarta!

MotanLaOale 1

14.10.2017, 10:48

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de fasole cu cartofi