Aperitiv tarta cu ceapa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2017 | 3661 vizualizari

 

Daca vrei sa faci o tarta te inspiri de la Timea, se stie.
Ingredientul secret: ceapa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare de Himalaia
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1 kg ceapa bio
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare de Himalaya
  • piper alb
  • 50 g salam crud uscat
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ceapa:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.

Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.

In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.

Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.

La final se adauga si uleiul de masline.

Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.

Ceapa se curata si se tine in apa rece 15-20 minute ca sa-i iasa iuteala.

Se taie julien sau mai marunt dupa dorinta.

Se caleste ceapa intr-o tigaie in care am pus uleiul si untul pana devine sticloasa.

Se presara sare si piper.

Se opreste focul, se adauga lingura de faina si se amesteca bine.

Se lasa la racit.

Dupa racire se adauga smantana si ouale batute.

Se potriveste de gust cu sare si piper si se amesteca bine.

Se tapeteaza masa cu faina si se intinde aluatul rotund cu diametrul mai mare decat tava.

Se asaza aluatul in tava unsa cu unt si se ridica si pe margini.

Se toarna umplutura si se niveleaza.

Se pune deasupra salamul feliat.

Se strange marginea aluatului peste umplutura si se unge cu galbenus de ou batut.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30-40 minute pana cand marginile se rumenesc frumos.

Se scoate din cuptor si se feliaza.

Este buna calda, dar si rece.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

12.10.2017, 17:35

mena29 1

14.10.2017, 09:44

Ai dreptate, Motănel, a fost mereu o sursă de inspirație și pentru mine, Timea, atunci când m-am gândit să fac o tarta. Delicioasă ți-a ieșit, tarta!

MotanLaOale 1

14.10.2017, 10:48

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita sarata