Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2020 | 3938 vizualizari

 

Ne plac mult tartele sărate, foarte bune mai ales la cină, iar de această dată, umplutura de ciuperci și brânzeturi (telemea și cașcaval), în aluatul clasic de tartă, a dat un gust excelent preparatului. Motiv suficient pentru a face mai des această tartă care a fost atât de apreciată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 275 grame de făină albă
  • 150 grame de unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • Pentru umplutură:
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 210 grame de ciuperci
  • 1 ou
  • 150 grame de smântână
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • sare
  • piper
  • oregano (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi:

Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau într-o pungă de unică folosință) și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru umplutură se răzuiește pe răzătoarea mare telemeaua și separat, cașcavalul. Ciupercile se scot din cutie, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă foarte bine.

Se mixează smântâna cu oul și se lasă în așteptare.

După ce aluatul s-a răcit și întărit, se scoate din frigider și se întinde o foaie de 5-6 mm grosime, pe planșeta înfăinată. Se pune foaia de aluat în tava de copt, se modelează marginile ei și apoi se înțeapă baza tartei cu o furculiță.

Se distribuie uniform pe aluat telemeaua răzuită și apoi ciupercile bine scurse de apă

Se toarnă din loc în loc compoziția de smântână cu ou și se condimentează cu sare și piper (cine vrea și cu oregano).

Deasupra se presară cașcavalul răzuit și se dă tava cu tarta la cuptor, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și preparatul se rumenește frumos.

Atunci se scoate tarta din cuptor, se porționează și se servește caldă. Este la fel de bună, reîncălzită la cuptorul cu microunde, sau chiar rece.

TIPS-URI

1

Pentru aluatul de tartă, untul trebuie să fie rece.

2

Dacă aluatul este prea sfărâmicios, se repară adăugând 1 lingură de smântână, de iaurt, sau de lapte, după care se frământă, ca să se omogenizeze.

3

Scurgeți foarte bine ciupercile, ca să nu fie apoase și să dăuneze consistenței și aspectului tartei.

4

Folosiți oregano, numai dacă doriți.

5

Rumeniți frumos tarta, n-o ardeți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

25.07.2020, 21:13

Mă bucur că-ți place, Mirela! Chiar a ieșit excelentă...

Rocsi 1

27.07.2020, 20:21

Ce bunatate de tarta! Destul de des pregatesc si eu!

RODIMUR 1

28.07.2020, 00:50

Daaa, Rocsi, este tare bună tarta asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie