Aperitiv tartine valentine

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2018 | 4520 vizualizari

 

Cum astăzi este Sfântul Valentin, m-am gândit să pregătesc câteva tartine în formă de inimioare, după simbolul, cunoscut de toată lumea, al acestei zile. Plecând de la cuvântul francez "valentine" care desemnează în ultimul timp, "scrisori/cărți poștale trimise de Sfântul Valentin", am transformat și eu acest substantiv propriu în substantiv comun și l-am folosit cu valoare adjectivală, în această denumire culinară. Așadar, "tartinele valentine" sunt tartinele în formă de inimioare, pregătite cu ocazia acestei zile festive.
Am pregătit aceste tartine cu ce aveam în casă și nu am făcut prea multe, pentru că nu aveam pentru cine... Deci ele nu sunt "un modèle à imiter", ci doar o sugestie pe care oricine dorește, o poate multiplica la infinit, mai ales dacă-și propune să creeze o impresie plăcută.
 Rețetă cu dragoste!

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de pâine toast
  • 2 linguri încărcate de pate preparat în casă din ficăței de pui
  • 5 felii de cașcaval
  • 5 felii de cotlet haiducesc / șuncă presată
  • 2 linguri încărcate de cremă de brânză de vaci
  • 50 grame de unt
  • Pentru decor:
  • 1 ou fiert tare
  • 1 roșie
  • 1 castravete murat
  • 1 felie de gogoșar murat în oțet 
  • 2-3 măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tartine valentine:

Toate feliile de pâine se decupează în formă de inimioare.

Se fierbe tare un ou, se lasă la răcit, se curăță și se feliază în momentul în care se vor decora tartinele.

Se prepară crema de brânză de vaci, amestecând-o și omogenizând-o bine cu smântână, ceapă galbenă tăiată fin, sare, ulei de floarea soarelui și mărar tăiat mărunt. Eu am făcut o cantitate mai mare de cremă, pentru mai multe sandvișuri, dar pentru aceste tartine am avut nevoie doar de două linguri încărcate.

Se decupează câte două inimioare mari de cotlet/șuncă și de cașcaval și din restul feliilor se vor decupa inimioare mici, pentru a face mini aperitive Doboș.

Se taie felia de gogoșar murat în oțet (pentru a face din ea două inimioare) și se pregătesc toate celelalte elemente de decor.

Două felii de pâine se ung, în strat consistent, cu cremă de brânză și se decorează cu inimioare mici de roșie.

Două felii de pâine se ung, în strat consistent, cu pate de ficăței de pui și se decorează cu feliuțele de gogoșar murat, asamblate în formă de inimioare. În mijloc se pune câte o felie de castravete murat.

Două felii de pâine se ung cu unt și se decorează cu câte o inimioară mare din cotlet/șuncă, pe care se mai pot pune măsline și inimioare mici.

Ultimile două felii se ung cu unt, se decorează cu inimioare mari de cașcaval peste care se pun felii de ou fiert tare și feliuțe arcuite de măsline (ca niște sprâncene!).

Pentru mini aperitivele Doboș se pregătesc inimioarele mici decupate din cașcaval și din cotletul haiducesc/șuncă. Eu am avut câte 20 de inimioare din fiecare ingredient, în total, 40. Se suprapun alternativ, inimioarele, unse cu unt și se presează, pentru a se lipi unele de celelalte. Pentru un mini aperitiv Doboș sunt suficiente 10 inimioare (5+5) din fiecare ingredient.

Tartinele se pregătesc cu puțin timp înainte de momentul servirii.

Se aranjează frumos pe tavă și se țin la frigider, până în momentul servirii.

TIPS-URI

1

Folosiți pâine toast, care are o textură ce permite decuparea perfectă. Pâinea prea moale, sau prea pufoasă nu se va decupa așa cum trebuie.

2

Pregătiți din timp pateul de ficăței de pui și crema de brânză de vaci.

3

Scoateți cu câtva timp înainte untul din frigider, ca să fie moale și ușor de întins pe pâine.

4

Pregătiți toate elementele de decor, înainte de asamblare.

5

Ștergeți cu un șervețel de hârtie absorbantă: roșia, măslinele și felia de gogoșar, înainte de a le decupa/tăia. În caz contrar, dacă vor lăsa zeamă, aspectul tartinei va avea de suferit.

6

Nu preparați mai multe tartine decât este nevoie.

7

Țineți tartinele la frigider, până în momentul servirii.

8

Pentru tartine puteți folosi tot felul de creme, umpluturi și elemente de decor. Ele vor fi mai ales pe placul copiilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartine valentine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele