Aperitiv tort de clatite sarate

de costi7hector in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2017 | 4401 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri, am reusit sa folosesc si eu ingredientul secret: ciupercile.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina integrala
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa
  • 125 ml ulei din care 50 ml pentru prajit
  • un praf de sare
  • 500 g ciuperci
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • 250 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tort de clatite sarate:

Aluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un aluat cu o consistenta lichida. 

Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi o ungem cu ulei si adaugam aluatul cu un polonic, rotind tigaia astfel incat aluatul sa formeze un strat uniform pe toata suprafata tigaii. Cand marginile clatitei devin aurii, o intoarcem pe partea celalata si o lasam pana se rumeneste usor. Repetam procedeul pana terminam aluatul.

Umplutura: Taiem pieptul de pui in bucati potrivite, tocam ceapa si ciupercile. Incingem putin ulei intr-o oala si punem carnea la calit. Dupa ce se albeste, adaugam ceapa si ciupercile, sare si piper, dupa gust. Amestecam si lasam la foc mic pana se evapora apa lasata de ciuperci, apoi adaugam circa 5 linguri de smantana si amestecam. Lasam pe foc pentru inca aproximativ 5-10 minute si oprim focul. Dupa ce se racoreste un pic, blenduim compozitia pana se face o pasta.

Ungem un vas de yena cu putin unt, asezam o clatita, o ungem cu pasta de ciuperci si carne, asezam alta clatita si toa asa, repetam procedeul pana umplem vasul de yena, avand grija ca deasupra sa fie clatita. Radem cascavalul, il amestecam cu smantana ramasa si cu mararul tocat. Amestecul rezultat il punem peste tortul de clatite si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 20 de minute.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

daca aveti nevoie de ajutor, chemati-l pe Batchild :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort de clatite sarate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu leurda