Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 4 Dec 2013 | 6692 vizualizari

 

Daca tot am intrat in luna decembrie si e frig, in curand apare si zapada, m-am gandit sa va fac cunostinta cu "gashca de la Polul Nord " - pinguinii si oamenii de zapada :)
Pozele nu sunt foarte reusite, dar sper sa va placa :P

 

INGREDIENTE

PINGUNI:

  • masline mari fara samburi
  • icre gata preparate
  • felii de morcov pt picioruse si cioc
  • scobitori

OAMENI DE ZAPADA:

  • branza de vaci dulce scursa de zer
  • unt - cca 100 gr la 500 gr de braza
  • cascaval razuit - 100 gr
  • sare si piper, eventual cateva fire de marar si putin usturoi dupa gust
  • cascaval razuit fin pt fata
  • felii de morcov si castravete pt palarii si nasuc
  • boabe de piper pt ochi si nasturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada:

PINGUINI:

Alegem maslinele si le imperechem cate 2; una dintre ele se decupeaza ca sa creem  burtica pinguinului. Felia de morcov o v=crestam in forma de v ca sa facem labele picioarelor, apoi trecem la umplerea maslinelor cu icre. Prindem o maslina intreaga cu una crestata si cu o felie de morcov si gata pinguinul.

OAMENI DE ZAPADA:

Amestecam branza cu untul la temperatura camerei,cu cascavalul, sare, piepr, marar si usturoi si rezulta o pasta omogena si gustoasa. O dam la frigider cca 1 ora, apoi ne apucam de modelat: facem bilute mai mari si mai mici (perechi) pe care le asezam suprapuse, astfel incat sa creem oameni de zapada. Inainte de a le imperechea, trecem bilutele de branza prin cascavalul razuit fin.

DIn felii de morcov si castravete vom face palasriile: le lipim intre ele cu putina brnza , apoi le punem pe capul omuletilor. Le punem evident si nas dintrun bastonas de morvov, nasturi si ochi din boabe de piper.

Arata senzational si sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive festive -Pinguini si Oameni de zapada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bruschete