Placinte cu stir rosu si / sau branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2014 | 4319 vizualizari

 

Buna dimineata, poftiti la placinteeee

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri seminte de in
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • Umplutura 1:
  • branza de burduf
  • branza telemea
  • marar verde
  • smantana
  • Umplutura 2:
  • stir rosu
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit placintele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu stir rosu si / sau branza:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina.


Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora.


Intre timp preparam umpluturile:


-stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in ulei pana scade toata apa lasata. Condimentam cu sare si piper dupa gust.


-branza telemea se da pe razatoare, apoi o amestecam cu branza de burduf, mararul tocat si smantana


Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata din aluat ( de dimensiunea unui mar) intindem aluatul cu facateletul, punem umplutura pe jumatate din suprafata, impachetam placinta in doua si o prajim in tigaia in care am pus putin ulei.


Prajim pe ambele parti, scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu stir rosu si / sau branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

11.08.2014, 09:27

ce bune sunt

Panacris 1

12.08.2014, 11:55

Dar ce înseamnă știr roșu ??? E cumv lobodă roșie???

Lia_ 1

12.08.2014, 19:50

cred ca ai mai postat ceva cu stir rosu si am intrebat, dar n-am ami venit dupa raspuns.
toate turtele imi plac, acum ma abtin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Placinta floare cu branza si marar