Apple Crumble

de Rux in Prajituri, 1 Dec 2010 | 3818 vizualizari

 

O prajitura cu mere deosebita...e preferata mea, usor de facut si atat de delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 250 gr zahar,
  • vanilie,
  • 200 gr faina,
  • vanilie,
  • scortisoara,
  • 150 gr unt
  • crema de vanilie sau inghetata de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Crumble:

Se curata merele, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete.

Zaharul, merele si scortisoara se pun intr-o tigaie si se lasa acoperit la foc mic sa se calesca usor.

Se lasa in jur de o jumatate de ora amestecand ocazional. Cand sunt gata trebuie sa fie moi si nu piure.

Se racesc punandu-le in vasul care merge la cuptor. si se face aluatul.

Se amesteca faina, vanilia, zaharul ramas si untul cu mana pana capata o textura faramicioasa.

Se incinge cuptorul la 150 de grade.

Peste mere se aseaza aluatul si se da la cuptor 30 de min pana se rumeneste si capata o culoare aurie frumoasa.

Se poate servi cu crema de vanilie sau inghetata...e minunata!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Apple Crumble-0
Apple Crumble-1
Apple Crumble-2

COMENTARII (15)

Rux

Rux 1

02.12.2010, 16:50

pentru tine mai fac doua tavi Ela...Tanya, multumesc

kamy

kamy 1

02.12.2010, 19:05

buna rau 5f

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:41

aaaaa asta stiu ca e bunaaa faceam si eu candva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!