Ardei de post cu orez si ciuperci

de Ancutsa in Mancaruri de post, 8 Aug 2016 | 2273 vizualizari

 

Vara imi place sa mananc ardei de post cu orez, iar pentru ceilalti membri ai familiei adaug si ciuperci. Fiind reteta de vara, nu am mai ingrosat sosul cu faina, ci l-am lasat simplu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 cana mare cu orez,
  • Ciuperci dupa gust,
  • 2 linguri bulion,
  • patrunjel dupa gust,
  • Sare si piper (dupa gust),
  • ulei,
  • cateva rosii din care vom face capacele pentru ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei de post cu orez si ciuperci:

Portii: la o cana mare cu orez ies cam 10 ardei umpluti. Dar depinde si de marimea ardeilor. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii!


Mod de preparare:


Se taie marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da deoparte si se lasa la racit.


Intre timp, se curata ardeii de cotoare, se spala, se umple cu orez, se adauga si ciuperci in toti ardeii sau numai in cativa ardei, pentru cei carora le plac ciupercile. Apoi le punem capacele din rosii. Daca va ramane orez, umpleti si cateva rosii.


Se punem ardeii intr-o cratita incapatoare, cu putin ulei pentru a-i praji putin, apoi se adauga apa mai mult de jumatate din cratita si se fierbe totul la foc mic.


Cand este aproape gata, se pun 2 linguri de bulion peste ardei. Se mai lasa sa fiarba putin, apoi se dau de pe foc. Se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat marunt.


Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ardei-de-post-cu-orez-si-ciuperci.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei de post cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.08.2016, 11:04

Imi plac mult ardeii umpluti de post!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:39

Buni!

Ancutsa 1

14.08.2016, 14:54

Va multumesc mult, ma bucur ca v-au placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata (de post)