Ghiveci de legume

de nilguin in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 3451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 roşii mari şi cărnoase
  • două cepe medii
  • 2 dovlecei medii
  • o vânătă
  • un ardei capia
  • o mână de bame
  • 2 căţei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • o legătură de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici.


Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt.


Se pun 3 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui, după dorinţă, să se încingă. Se călesc pe rând vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, bamele, ceapa şi usturoiul, şi se lasă şi ele să se aurească. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin, se condimentează după gust. Se pun toate într-un vas de lut sau yena (ce avem la îndemână) şi se dă la cuptor.


Înainte de a servi se adaugă o ploaie de pătrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Dacă veţi folosi oala de lut vă asigur că gustul va fi unul deosebit, amintind parcă de mâncarea de la ţară. Putem servi cu pâine proaspătă de casă sau cu pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

horia 1

13.04.2011, 18:47

dupa cum arata,sunt convins ca este rustica 100%.ce bunatate!

adasev12 1

13.04.2011, 21:22

cum arata bame? ca eu una habar n-am... ...nu ai o pza sa o postezi?....altfel f bun ghiveciul...mie imi palce mult.... ....aaaaa.....si fii binevenita in gasca noastra nebuna

nilguin 1

14.04.2011, 22:36

multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole