Ghiveci de legume

de nilguin in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 3588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 roşii mari şi cărnoase
  • două cepe medii
  • 2 dovlecei medii
  • o vânătă
  • un ardei capia
  • o mână de bame
  • 2 căţei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • o legătură de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici.


Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt.


Se pun 3 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui, după dorinţă, să se încingă. Se călesc pe rând vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, bamele, ceapa şi usturoiul, şi se lasă şi ele să se aurească. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin, se condimentează după gust. Se pun toate într-un vas de lut sau yena (ce avem la îndemână) şi se dă la cuptor.


Înainte de a servi se adaugă o ploaie de pătrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Dacă veţi folosi oala de lut vă asigur că gustul va fi unul deosebit, amintind parcă de mâncarea de la ţară. Putem servi cu pâine proaspătă de casă sau cu pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

horia 1

13.04.2011, 18:47

dupa cum arata,sunt convins ca este rustica 100%.ce bunatate!

adasev12 1

13.04.2011, 21:22

cum arata bame? ca eu una habar n-am... ...nu ai o pza sa o postezi?....altfel f bun ghiveciul...mie imi palce mult.... ....aaaaa.....si fii binevenita in gasca noastra nebuna

nilguin 1

14.04.2011, 22:36

multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume