Ardei grasi cu carne

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 2994 vizualizari

 

Aceasta este reteta mea de arde grasi umpluti cu carne. Imi place sa gatesc aceasta reteta mai mult vara, pentru ca atunci ardeii au o prospetime si o aroma minunata, dar nici iarna gustul lor nu este rau.

 

INGREDIENTE

Ingrediente 

  • 500 g carne tocata amestec (porc cu vita)
  • 6 ardei grasi verzi
  • 100 g orez
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  •  ½ lingurita boia dulce
  • Sare si piper dupa gust + cateva bobite pentru sos
  • Patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei
  • 1 cescuta cu apa   
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei grasi cu carne:

Se spala ardeii, se taie capacelele, se scutura de seminte si se sareaza in interior. Se lasa pe o farfurie la scurs. In acest timp se curata cepele, se toaca marunt si se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga morcovul ras si boiaua de ardei. Se mai calesc putin si se adauga orezul si 1 cescuta mica de apa. Se tin pe foc pana cand orezul a inflorit si toata apa a fost absorbita de orez. Se rastoarna aceasta compozitie peste carnea tocata, se adauga secretul gustului, pasta de tomate si se potriveste de sare si piper.

Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se aseaza in cratita. Se toaca cubulete rosiile si se adauga peste ardeii din cratita. Se adauga si cateva bobite de piper. Apoi se pune apa in cratita pana cand sunt acoperiti mai mult de jumatate ardeii, se acopera cu o farfurie (se pastreaza la fiert unii langa altii) si apoi cu capacul cratitei. Se fierb la foc mic 1 ora sau putin mai mult (se incearca un ardei). Se servesc calzi ca atare cu patrunjel tocat sau cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei grasi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mimmi 1

27.02.2011, 16:35

Una dintre retele mele preferate ! Foarte buni sunt !!

tanyapatap 1

28.02.2011, 01:02

kukibella 1

28.02.2011, 15:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu sos de rosii