Ardei opariti

de botcrina in Muraturi, 16 Dec 2012 | 2189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei
  • 3 l apa
  • 1 l otet
  • 700 g zahar
  • 3 linguri sare
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • 1lingura salicil
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei opariti:

Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus, cantitatile de condimente se pun dupa gustul fiecaruia.


Punem acest sirop la fiert pana da in clocot.


Intre timp spalam ardeii (putem folosi toate tipurile de ardei), luam o furculita si-i inpungem de jur imprejur.


Amestecam cu o lingura de lemn in sirop si cand clocoteste bine punem pe rand ardeii.


Lasam ardeii pana se moaie putin, dupa care ii scoatem si-i aranjam calzi in borcane.


Umplem borcanele cu ardei si completam cu siropul fierbinte.


Lasam borcanele deschise pana patrunde siropul in ardei, astfel siropul scade si trebuie sa mai completam pana se umplu borcanele.


Inchidem borcanele si le punem la dust la cald.


Sunt deliciosi!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sim0na 1

17.12.2012, 11:36

interesanta reteta!

delia64 1

17.12.2012, 12:37

bine ca v-am gasit sanatosi si voiosi avem nevoie de prieteni care ne fac zilele senine .

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza la murat