Salata de ardei bulgaresti

de Oana in Muraturi, 13 Sep 2009 | 16908 vizualizari

 

Reteta by tanti Elena din Dragoslavele :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei bulgaresc
  • 2 gogosari
  • 2 cepe
  • tijele de la 2 teline
  • frunzele de la o telina
        Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 1 l apa
  • 2 lg rase cu sare grunjoasa
  • 3 lg rase cu zahar
  • o lgt boabe de mustar
  • o lgt boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei bulgaresti:

Gogosarii se curata de seminte si cotoare, se spala, se taie fasii de doua degete si apoi fideluta.


Ceapa se curata, se spala, se taie in patru si apoi fideluta.


Ardeiul bulgaresc se spala si se taie rondele de 1 cm sau mai grosute, dupa preferinte.


Frunzele si tijele de telina se spala si se toaca marunt.


Se amesteca toate intr-un castron mare, se prepara solutia cu ingredientele de mai sus si se toarna fierbinte in castron. Se amesteca bine apoi se pun ardeii in borcane cu o lingura, indesand cat se poate. La final se strecoara solutia de semintele lasate de ardei si se completeaza in borcane. Se pun capacele si se fierb borcanele la bain-marie jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in apa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei bulgaresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

rivka 1

13.09.2009, 19:58

Sa pui sa pui ca imi place si mie sa le vad asa frumos aranjate .
Cand le incepi? banuiesc ca numai in decembrie deschideti primul borcan, ai mei asa procedeaza.
Curand pun si eu vinetele cu usturoi si dovlecei ale bunicii dar sa imi achizitionez niste borcane mai intai ca apoi vinetele si dovleceii se gasesc oricand in magazin nu e cantitate mare.

Oana 1

13.09.2009, 20:03

La mama acasa le incepeam cand dadea prima zapada, dar noi cand nu mai putem de pofta Cred ca prin decembrie, da...

Miha 1

13.09.2009, 23:12

Harnicuta ca o furnicuta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata asortata de iarna