Ardei umpluti

de Oana in Pui, 27 Apr 2009 | 4536 vizualizari

 

Este unul din felurile mele preferate de mancare, cand eram insarcinata mancam dimineata, pranz si seara :). Trebuia sa aiba si mama si soacra si la oricine mergeam in vizita, ca ma izbea pofta :))))

Bunn, acum nu mai facusem de mult, aveam cativa ardei in frigider si i-am umplut cu carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • o ceapa
  • un morcov mic
  • o mana de orez
  • marar si patrunjel proaspat
  • un ou
  • cativa ardei grasi
  • 2 rosii
  • o cutie de rosii in bulion
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Carnea de pui am spalat-o, am taiat-o cubulete si am tocat-o la robot. Am schimbat apoi cutitul cu o lama cu zimti de razatoare mica si am pus ceapa si morcovul. Eu folosesc mult robotul de bucatarie, asa economisesc din timp. Am mutat apoi carnea intr-un castron, am pus deasupra orezul spalat, oul, verdeata tocata, sare si piper si am amestecat bine cu mana.

Ardeiul gras l-am spalat si am scos cotoarele, apoi l-am umplut cu carne. Eu am umplut si o rosie, ca mai aveam putin acarne. Se pot umple si jumatati de dovlecei, scobiti, fara miez. Din rosii am taiat cateva capacele si le-am asezat deasupra ardeilor.

Am asezat apoi ardeii intr-un vas adanc de iena, rosiile ramase le-am taiat cuburi mici si le-am pus printre ardei. Rosiile in bulion le-am taiat si pe ele marunt si le-am rasturnat in vasul de iena. Am mai adaugat si un pahar mare cu apa, am condimentat si am pus vasul cu capac la cuptor, cam o ora. La final, am desfacut in apa rece o lingura cu varf de faina si am turnat peste zeama de la ardei si am lasat vasul in cuptorul incins inca 15 minute, cu focul oprit.

Deasupra am pus marar verde si am mancat cu smantana. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (1)

Bucataras 1

28.04.2009, 00:10

ah, n-am mai mincat de mult. trebuie sa actionez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui