Ardei umpluti

de Oana in Vita, 15 Mai 2014 | 3735 vizualizari

 

Ieri mi-am bagat nasul in congelator si am dat de o punguta cu ardei pentru umplut, ultimii de asta vara si am zis sa-i pregatesc, ca acum apar in gradina si e pacat, pai nu?

 

INGREDIENTE

  • 6-8 ardei grasi pentru umplut
  • 500 g pulpa de vita (tocata)
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • marar si patrunjel
  • sare si piper 
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru sos:
  • o cana suc de rosii facut de Irina :)
  • 2 cani cu apa
  • o ceapa, o mana rosii cherry
  • baza Mirodenia Fuchs
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Carnea am tocat-o si am amestecat-o cu ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul gras cuburi mici si am calit totul putin in 2 linguri ulei de masline, apoi am condimentat cu sare si piper. Ardeiul gras l-am scos din congelator de cu seara si l-am lasat intr-un castron in frigider. Am umplut ardeii si am pus capacele din felii de rosioare.

Am asezat ardeii intr-un vas de ceramica si am pregatit sosul. Ceapa taiata cubulete am amestecat-o cu rosiile ramase taiate cubulete, cu sucul de rosii si apa, am condimentat si am turnat totul peste ardei. 

Am pus vasul cu ardei in cuptorul incalzit, la 200 grade, cam o ora si un sfert...initial am setat la 180 de grade, ca am copt in acelasi timp si cheesecake-ul :), apoi am marit temperatura si i-am lasat pana a scazut putin si sosul iar toate legumele erau moi.

Am servit cu smantana si paine neagra, iamiii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.05.2014, 20:34

Tare buni!

Oana 1

15.05.2014, 22:56

Cand eram insarcinata cu Stef, am avut o perioada in care mancam zilnic! Daca ma duceam la cineva in vizita si ma intrebau ce sa imi faca bun, eu ceream ardei umpluti

robert_b 1

15.07.2014, 09:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin